Wat te doen in Nong Khiaw? | Rondreis Laos

Ontdek de verborgen schat van Nong Khiaw, een betoverend dorpje dat bol staat van onvergetelijke ervaringen. Van adembenemende uitzichtpunten tot indrukwekkende zonsondergangen, het landelijke landschap en de kalme rivier, hier zijn enkele redenen waarom Nong Khiaw een must-visit bestemming is.

1. Betoverende Uitzichtpunten

In Nong Khiaw word je omringd door adembenemende uitzichtpunten. Van de imposante kalkstenen kliffen tot groene heuvels, elk panorama lijkt rechtstreeks uit een schilderij te komen. Maak een trektocht naar de Nong Khiaw Viewpoint voor een spectaculair zicht op het dorpje en de omringende natuur.

De hike is best pittig en duurt 1u15-1u45 tot aan de top. Reken een dik halfuur om terug beneden te geraken en neem zeker een lampje mee als je na de zonsondergang de afdaling inzet. Goede wandelschoenen en voldoende water zijn daarnaast ook geen luxe.

Nong Khiaw Viewpoint

Vergeet niet dat Nong Khiaw in de Vietnamoorlog hevig gebombardeerd is geweest door de Amerikanen. Tot op de dag van vandaag heeft het gebied nog steeds te maken met de nasleep van deze bombardementen. In de grond liggen nog UXO’s (niet ontplofte explosieven). Het is belangrijk om de aangeduide paden te volgen om risico’s te beperken.

Waarschuwing UXO’s

Tickets voor de toegang tot de hike kosten 40.000 kip (iets minder dan €2) per volwassene.

2. Magische Zonsondergangen

De zonsondergangen in Nong Khiaw zijn ronduit magisch. De lucht kleurt in warme tinten terwijl de zon langzaam achter de bergen verdwijnt. Kajakken over de Nam Ou rivier bij zonsondergang of van de ondergaande zon genieten vanop een van de vele viewpoints. De magie in dit landschap is er één om nooit meer te vergeten.

Zonsondergang Nong Khiaw

3. Authentieke, landelijke landschappen

Het charmante landelijke landschap rondom Nong Khiaw is een verademing. Ontsnap aan de drukte van het stadsleven en dompel jezelf onder in de rustige sfeer.

Maak een daguitstap naar het nabijgelegen Muang Ngoy. Hier kan je een bezoek brengen aan de Phanoi grot waar honderden mensen hun toevlucht toe zochten tijdens de Vietnam Oorlog. Klim hoger tot aan het Phanoi viewpoint voor een indrukwekkend uitzicht op het landschap.

Van daaruit neemt de boot je mee naar Sop Keng van waaruit je een hike kan doen langs een eco-farm tot aan de Tad Mook watervallen. Onderweg kom je grazende buffels tegen. Deze hike was één van de meeste authentieke ervaringen op onze rondreis door Laos.

4. Rivier de Nam Ou

De Nam Ou-rivier, die langs Nong Khiaw stroomt, voegt een vleugje sereniteit toe aan je verblijf. Neem een ontspannen boottocht over de rivier of geniet van een picknick aan de oever.

Het geluid van kabbelend water en de groene omgeving creëren een idyllische setting. Één van de activiteiten die je hier kan ondernemen is een kajaktocht bij zonsondergang.

5. Lokale keuken

Nong Khiaw telt heel wat gezellige restaurants. Wij waren fan van Gustoso Cantina en Q Bar en Restaurant. In het laatste moet je zeker de traditionele Lao BBQ proberen. Een soort Aziatische versie van gourmet, waar je zelf je groeten en vlees bereidt.

Hoe kom je in Nong Khiaw?

Nong Khiaw is te bereiken vanuit Luang Prabang. Dagelijks rijden er minivans tot in het dorp. De rit duurt 4 à 5 uur, maar houd je vast voor een hobbelig traject. Daarnaast wordt de van ook volledig volgepropt met mensen dus probeer ideaal een halfuur tot een uur van te voren aanwezig te zijn om een stoeltje te bemachtigen.

Je kan de bus het goedkoopste boeken aan het busstation zelf, zowel voor de heen-als de terugrit. Er zijn twee busstations in Luang Prabang. Bij het Noord-station word je wel een eindje van de stad afgezet wat resulteert in een dure tuktukrit naar je verblijf.

Waar slapen in Nong Khiaw?

Nong Khiaw biedt accommodaties voor elke type reiziger. Wij sliepen aan de oever van de rivier in een familiekamer Nam Ou River Lodge voor €28,5 per nacht. We hadden een terras met prachtig uitzicht op de Nam Ou rivier. Als je eerder op zoek bent naar een luxeverblijf, is Mandala Ou Resort wellicht een goede keuze.

Je kan er ook voor kiezen om je verblijf in Nong Khiaw af te wisselen met enkele dagen in Muang Ngoy of op een eco farm in Pak Seng.

Hoeveel dagen in Nong Khiaw?

Wij hadden vooraf niet verwacht op zo’n magische plek te belanden en verbleven maar twee nachten in Nong Khiaw. Ideaal verblijf je hier drie of vier volle dagen waarbij je ook een excursie kan doen naar de 100 watervallen en een aantal extra hikes (zoals de Sleeping Woman Viewpoint) kan ondernemen.

Heb je zin in een meerdaagse trektocht? Reken dan gerust een weekje in deze authentieke plek.

Toerisme in Nong Khiaw

Het toerisme in Nong Khiaw is nog heel beperkt, al zijn alle faciliteiten voor toeristen voor handen. Denk aan prachtige accommodaties, lekker eten en vele reisbureaus. Aangezien deze plek moeilijker bereikbaar is, wordt hij echter vaak (volledig onterecht) door toeristen overgeslagen.

In mijn opinie is dit de plek om het echte Laos te leren kennen. Het land met haar adembenemende uitzichten, romantische zonsondergangen, rustieke landschappen en watervallen. Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ontsnapping, mag Nong Khiaw niet ontbreken op je reislijst.

Meer weten of vragen? Aarzel niet mij te contacteren.

Plaats een reactie