Stadswandeling Luang Prabang

Luang Prabang, gelegen te midden van het weelderige landschap van Laos, straalt een betoverende charme uit die bezoekers aantrekt met zijn serene schoonheid. Erkend als UNESCO Werelderfgoed, strekt deze oude stad zich uit langs de oevers van de Mekong-rivier en nodigt uit tot het verkennen van goed bewaarde tempels, traditionele architectuur en levendige markten.

Stadswandeling Luang Prabang

~ 8 km
startpunt Wat Wisunarat
eindpunt Sisavangvong Road

Een stadswandeling begint aan Wat Wisunarat, een Boeddhistische tempel die een heel opvallende plaats in de stad inneemt.

Van hieruit wandel je naar Kitsalat Road. Langs deze weg zijn veel boutique hotels en gezellige koffiebars gelegen.

De vierde straat sla je rechts in. Er staat een bordje naar het Traditional Arts en Ethnology Centre, wat tevens je eerste stop is.

Het TAEC inspireert bezoekers om de diverse etnische culturen en bevolkingsgroepen van Laos te verkennen. Er zijn permanente en speciale tentoonstellingen en je kan er workshops volgen. Het doel van het TAEC is de ambachtsgemeenschappen ondersteunen met juiste prijzen voor hun producten, en anders informatie overdragen naar haar bezoekers. Op het moment van ons bezoek liep er een tentoonstelling over fashion designers. Zij zouden etnische prints gebruiken in hun designs. Het TAEC zet zich bijvoorbeeld in om de designs van de verschillende stammen als intellectueel erfgoed te laten registreren waardoor dergelijk misbruik vermeden kan worden.

Je kan in het TAEC ter plaatse ook een workshop volgen. Je krijgt de instructies en materialen en kan dan zelf aan de slag. Daarnaast is het ook mogelijk een “half day handicraft workshop” te volgen waarbij je manden leert maken en textiel leert weven. Deze workshop kost $20 per persoon en bevat de toegang tot het museum, een welkomstdrank, instructies en alle materialen.

Na je bezoek aan het TAEC keer je terug naar Kingkitsalat Road. Je vervolgt je weg richting de rivier en slaat de straat voor de rivier rechts af naar de Morning Market.

De ochtendmarkt in Luang Prabang is een levendige en kleurrijke plek die het authentieke karakter van de stad weergeeft. Elke ochtend komt de markt tot leven met de bedrijvigheid van lokale verkopers die een overvloed aan verse producten, handgemaakte ambachten en traditionele lekkernijen aanbieden. Er zijn prachtige handgemaakte producten te vinden. Als je op zoek bent naar souvenirs, is dit je plek.

Nadat je de Morning Market bezocht heb, wandel je door tot aan de rivier. Hier zal je verschillende eetgelegenheden vinden, en van hieruit vertrekken ook de sunset cruises over de Mekong.

Lunch aan de Mekong

Lunchen doen we in Mekong Svan Restaurant & Bar, met een prachtig uitzicht over de Mekong. Na de lunch vervolg je je weg langs de rivier. Je passeert de Boeddhistische tempel Wat Xiengthong die je kan bezoeken.

Je wandelt langs het Riverview Park en vervolgt de weg langs de zijarm van de rivier. Net voor Wat Siphoutthabath kan je trappen naar de rivieroever nemen van waaruit je met een bootje kan oversteken. Het geld voor de transfer krijg je terug als je iets gaat drinken bij Dyen Sabai Restaurant, een supergezellig plekje met lounge area.

Wandeling langs de rivier

Vlak naast het restaurant bevindt zich Garden of Eden waar je een juwelenworkshop kan volgen. Toen wij er waren, werden we nogal genegeerd (ergo: geen workshop), maar van anderen hoorden we wel enthousiaste verhalen. Het proberen waard dus.

Nu kan je ofwel verder doorlopen naar bijvoorbeeld de Weaving Sisters, ofwel terug gaan met de boot voor bijvoorbeeld een bezoek aan de Wat Siphoutthabath-tempel. Van hieruit ben je meteen ook in de gezelligste straat van Luang Prabang: Sisavangvong Road. Een leuke straat om door te slenteren, winkeltjes te bezoeken en een ijsje te eten.

Je kan de kaart met de belangrijkste bezienswaardigheden hier terug vinden.

Geniet alvast van de prachtige setting in één van onze favoriete steden.

Logeren in Luang Prabang

Luang Prabang telt tal van boutique hotels, luxe hotels maar ook een eco lodge guesthouse. Op tien minuten wandelen van de stad vind je Sa Sa Lao terug, een oase van rust met gezellige centrale ontmoetingsplaats, bungalows, een pooltafel en puppies.

Plaats een reactie